Labradorit Taşı Faydaları Nelerdir? Labradorit Suya Girer mi?

Labradorit Taşı Faydaları

Değerli taşlardan biri olan labradorit taşı faydaları nelerdir? Labradorit taşı suya girer mi? Mavi, yeşil, siyah, kırmızı, sarı, mor, turuncu, kahverengi gibi pek çok rengi bünyesinde barındırması bakımından olağanüstü bir görünüme sahip labradorit taşı, ışığa göre renk değiştirme özelliğine sahiptir. Taşı hareket ettirdikçe farklı renklere büründüğünü görürsünüz. Bu yanar döner renk değişiminin nedeni yapısındaki manyetit parçalarıdır. Bu renk parlamalarına labradoresans denir.

Labradorit Taşı Faydaları Nelerdir?

Labradorit taşı hem fiziksel hem de psikolojik açıdan kişiye pek çok fayda sağlayan önemli bir taştır. Hatta baştan aşağı bir şifa gücü olarak nitelendirilir.

Labradoritin Psikolojik Faydaları

Analitik becerileri arttırır.

Mevcut potansiyelin açığa çıkarılmasına yardımcı olur. Dünyaya bardağın dolu tarafından bakılmasına fırsat verir. Yani dünyayı zorluklardan ibaret görmek yerine fırsatlar dolu olarak görmenize yardımcı olur.

Stres, endişe, korku ve güvensizliklerden sizi arındırır. Zihninizi her türlü olumsuz düşünceden arındırır.

Güç ve cesaret verir.

Odaklanma ve konsantrasyonu arttırır. Sezgileri güçlendirir.

Yüksek bir bilinç düzeyine ulaşmaya yardımcıdır. Bu nedenle tarihte insanlar tarafından bir takım ritüellerde ve büyüde kullanılmıştır.

Kişiye güven verir. Korku ve endişe duygusunu ortadan kaldırır. Kişinin hem kendine hem de evrene olan inancı ve güveninin yükseltir.

Kişiyi olumsuz enerjilerden korur

İyi şans ve bolluk bereket getirir

Labradorit Taşı
Labradorit Taşı

Labradoritin Fiziksel Faydaları

Gözlere faydalıdır. Yüksek kan basıncını dengeler. Yani tansiyona iyi gelir.  Soğuğa duyarlılığı azaltır.

Sindirim sistemi için faydalıdır. Siğilleri geçirmede yardımcıdır. Romatizma ve eklem ağrılarında, ağrının olduğu bölgeye konulduğunda rahatlatıcı etkiye sahiptir.

Kalsiyum eksikliğinin sebep olduğu rahatsızlıklara iyi gelir.

Metabolizmayı, hormonları dengeler

Rahat bir uyku sağlar

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Soğuk algınlığı, solunum problemlerini ve grip semptomlarını hafifletir.

Hormonları düzenler ve PMS’yi (adet öncesi gerginlik sendromu) hafifletir.

Multipl skleroz, serebral palsi, Parkinson, optik nörit, retine problemleri ve psikotik ataklarda beyindeki kimyasalların dağılımını dengelemeye yardımcıdır.

Önemli Not: Yukarıda labradotinin faydaları adı altında verilen bilgiler kesinlikle doğrudan tıbbi tavsiye ya da tedavi yöntemi olarak önerilmemektedir. Yukarıda bahsi geçen bir rahatsızlığınız olması durumunda öncelikle bir sağlık kuruluşu ve uzman rehberliği önerilir.

Labradorit Taşı
Labradorit Taşı

Labradorit Taşının Özellikleri Nelerdir?

Yüksek sıcaklıklarda oluşur.

Hava elementini temsil eder, astrolojide Neptün gezegeni ile ilişkilidir.

Doğadaki en güçlü değerli taşların başında gelir.

Labradorit takı olarak, özellikle bilezik ve kolye olarak kullanılabilir. Kuyumculuk alanı dışında cam üretiminde, seramik imalatında ve hatta yol yapımında kullanılır.

Magmatik kayaçlarda oluşur. Kalsiyum, alüminyum ve sodyum silikatlerinden meydana gelir. Labradorit bir plajiyoklaz mineralidir. Yani kalsiyum ve sodyum yapısı ile antorit kategorisine girer.

Ay taşı ile aynı ailedendir. Hassas olduğu ve kolayca kırılabileceği için dikkatli olunmalıdır.

Labradorit Nerelerde Bulunur?

İlk olarak 18. yy.da Çek misyoner Pater Adolf tarafından Kanada’nın Labrador sahillerinden Paul Adası’nda çıkarıldığı için bu ismi almıştır.

Türkiye’de ise 1970 yılında Trakya bölgesinde rastlanmıştır.

Kanada başta olmak üzere Finlandiya, Norveç, Madagaskar, Rusya, Hindistan, Amerika’nın maden yataklarında işletilir ve dünyanın hemen hemen her yerinde bulunur.

Tarihte Labradorit

İlk kullanım alanı Atlantis’e kadar uzanır ve duygusal algıları geliştirmek için kullanılmıştır. Eski medeniyetlerde ateş taşı olarak da bilinirdi. Evlerin yapımında da labradorit taşı kullanan insanlar böylece evlerine şans, huzur ve mutluluk getireceğine inanırdı. Şamanlar tarafından sihir taşı olarak da kullanılmıştır.

Siyah Ay Taşı olarak da adlandırılır ve bazı ülkelerde Yıldızların Tapınağı olarak da adlandırılır. Bunun nedeni gezegenlerin ve yıldızların enerjilerinin insanların ruhuna aktarıldığına inanmalarıdır.

Eskimo mitolojisine göre, eskimolar Kuzey Işıklarının (Aurora Borealis) gökten düşüp kayaya hapsolduğuna inanıyordu. Cesur bir savaşçı Kuzey Işıklarını serbest bırakmak için mızrağıyla kayalara vurarak ışıkların çoğunu serbest bırakmayı başardı. Kayalardan serbest kalmayan ışıklar ise bugün Labradorit’te gördüğümüz Labradoresans’tır.

Labradorit Küpe
Labradorit Küpe

Labradorit Taşı Nasıl Temizlenir?

Mohs ölçeğine göre 6-6,5 değere sahip olması orta derece sertlikte olduğu anlamına gelir. Bu nedenle labradorit taşı arındırılırken suya uzun süre maruz bırakılmaması tavsiye edilir. Akan suyun altında birkaç dakika yıkayıp hemen kurutulmalıdır. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için; Suya Girmeyen Doğal Taşlar

Labradorit’i şu yöntemlerle temizleyebilirsiniz;

Tütsüleme

Toprağa gömme,

Ay ışığı

Mum ışığı

Selenit taşı

Tuz lambasının yanına koyma

Doğal taşları temizleme yöntemleriyle ilgili ayrıntılı bilgi için; Doğal Taş Nasıl Arındırılır?

Labradorit Hangi Çakra ile İlişkilidir?

Bedenimizdeki tüm çakralara bir şekilde etki eder. Özellikle üçüncü göz, taç ve boğaz çakraları ile ilgilidir.  Sezgiyi arttırma konusunda yardımcı olduğu için genellikle üçüncü göz çakrası ile ilişkilidir. Kalp çakra ile çalışılırsa ruhsal gelişimi, taç çakra ile çalışılırsa endişe ve stresin bertaraf edilmesine, boğaz çakrası ile çalışılırsa sesi destekler.

Gerçek Labradorit Taşı Nasıl Anlaşılır?

Bunun birkaç yöntemi vardır. En iyi yöntemlerden biri taşı güneşe doğru tutmaktır. Gerçek labradorit güneş ışığına tutulduğunda farklı renk tonlamalarına bürünür. Bu etkiyi alamıyorsanız o labradorit gerçek değil demektir. Diğer bir yöntem ise ısıya maruz bırakmaktır. Isıya maruz bırakıldığında boya dökülmesi ya da doku bozulması oluyorsa sahtedir.

Labradorit Kolye
Labradorit Kolye

Labradoritin Diğer Değerli Taşlarla Kombinasyonu

Labradorit; ametist, sodalit, obsidyen, aventurin ve sitrin ile uyum sağlar. Buna karşılık malakit, berrak kuvars, açık mavi taşlar ile kullanımı ters psikolojik etki yaratacağı için önerilmez.

6-6,5 arası değere sahip olduğu için kuvars kristali, labradoritin çizilmesine neden olabilir. Bu nedenle bu iki değerli taş temas halinde olmaması gerekir.

Labradorit Hangi Burçlarla İlişkilidir?

Aslında bir doğum taşı değildir ve dolayısıyla doğrudan bir burçla ilişkili değildir. Diğer yandan mavi labradorit Şubat ve Mart doğum aylarıyla ilişkilendirilir.

Labradorit taşı bazı astrologlar tarafından Balık, Yengeç, Akrep gibi su grubu; Aslan, Yay gibi ateş gurubu burçlarla ilişkilendirilir. Ayrıca Terazi burcuyla da bağlantılandırılır.

Bunları da beğenebilirsiniz
Bu Konu Hakkında Siz Ne Düşünüyorsunuz?