Doğal Taş Nasıl Arındırılır? Doğal Taşları Temizleme Yöntemleri
Doğal taş nasıl arındırılır? Doğal taşları temizlemek için 4 elementten faydalanıyoruz. Toprak, Ateş, Hava ve Su. Bunlardan en fazla yararlanabildiğimiz element ise sudur. Ama burada dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri taşın sertlik derecesi ve suyla temizlemeye uygun olmasıdır. Bu konuyla ilgili Suya Girmeyen Doğal Taşlar başlıklı içeriğimizi inceleyebilir, su ile temas etmemesi gereken doğal taşların hangileri olduğuna bakabilirsiniz.
Temizleme gerektirmeyen doğal taşlar vardır. Örneğin Azeztulit, Kiyanit ve Sitrin kendi kendini temizleme yeteneğine sahiptir.
Bu Yazının İçindeki Başlıklar
Doğal Taş Nasıl Arındırılır?
Doğal taşların hangi yöntemle temizleneceğine karar vermek için taşların sertlik derecesini bilmek gerekiyor. Örneğin elmasın sertlik derecesi 10’dur ki bu derece en üst derecedir. Sertlik derecesi 10 olan bir doğal taşı rahatlıkla su ya da toprak aracılığı ile temizleyebilirsiniz. Sertlik derecesi 7’nin altında olan doğal taşları su ile temizlemekten kesinlikle kaçınmak gerekiyor. Zira 7’nin altında sertlik derecesine sahip olan doğal taşlar su ile temasları halinde zarar görür.
Doğal Taşları Arındırma Yöntemleri
Doğal taşları arındırmanın bir çok yolu ve yöntemi vardır. Doğal taşın sertlik derecesinin uygun olması şartıyla en fazla uygulanan yöntemlerin başında su ile temizlemek gelir.
Akan Su Altında Arındırma
Dere ya da nehirde doğal taşlarınızı arındırmak etkili bir yöntemdir. Hatta imkan dahilinde tatlı su içinde 1 gün boyunca bekletilebilir. Bu imkan mevcut değil ise musluk suyu altında birkaç dakika yıkayabilir ya da bir gün bekletebilirsiniz. Yıkadıktan sonra güneş altında kurumaya bırakmayı unutmayın. Ancak uzun süre güneş altında bırakmayın zira doğal taşınızın rengi solabilir ya da güneş ışınlarının ışığı kırılarak doğal taşınız alev alabilir! O nedenle sabah güneşinde bir müddet bırakıp kurutabilirsiniz.
Tuzlu Su ile Arındırma
Doğal taşınızı deniz suyunda temizleyebilirsiniz. Bu imkan yoksa bir kase suyun içine 1 tatlı kaşığı kadar deniz tuzu ekleyip bu şekilde doğal taşınızı negatif enerjilerden arındırabilirsiniz.
Florit, Turkuaz (Firuze), Pirit, Selenit, Opal, Kalsit, Selestit, Malahit, Azurit, Lapis Lazuli, Yeşim, Angelit, Apatit, Hematit, Labrodorit, Modavit, Lepidolit su ya da tuzlu su ile temizlenmemesi gereken doğal taşlar arasındadır.
Toprağa Gömerek Arındırma
Doğal taşınızı toprağa gömerek 1 gün boyunca bekletebilir ardından yıkayarak temizleyebilirsiniz. Ancak bu yöntem için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Örneğin su ile teması sakıncalı olmayan taşları bu yöntemle arındırabilirsiniz. Ayrıca gözenekli doğal taşlar için bu yöntemi önermiyoruz. Zira topraktan çıkardıktan sonra bu gözenekleri temizlemek pek de kolay olmayacaktır.
Doğal taşınızı bir saksıya gömerek de arındırabilirsiniz. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken hususlar var. Örneğin bu saksıda çiçek ya da bitki olmamalı ki taşın yaydığı negatif enerji bitkinize zarar vermesin. Ayrıca bu saksıdaki toprak kuru olmalıdır.
Tütsü ile Arındırma
Bir tütsü yakarak bu tütsünün dumanı aracılığı ile doğal taşınızı temizleyebilirsiniz. Tütsüyü yakıp doğal taşınızı bu tütsünün yanına koyun ve tütsü bitene kadar bu şekilde bekletin. Tütsü dumanı ile arındırma işlemi en çok, sertlik derecesi düşük olan doğal taşların temizlenmesinde kullanılır.
Mum Işığı İle Arındırma
Sertlik derecesi düşük olan doğal taşların temizlenmesi için mum ışığından faydalanmak da iyi bir seçenektir. Mumu yakıp doğal taşı mum ışığının alanına koyarak doğal taşınızı arındırabilirsiniz.
Ay Işığı ile Arındırma
Doğal taşları arındırmak için en güvenli ve kolay yöntemlerden biri ay ışığı ile arındırmaktır. Doğal taşınızı 1 gece boyunca ay ışığını alacak şekilde bekletebilirsiniz. Ancak yüksek verim alabilmek için dolunayı beklemenizde fayda var.
Ses ile Arındırma
İlginç bir yöntem olduğu kadar etkilidir de. Çünkü tıpkı doğal taşlar gibi sesin de titreşimleri vardır. Bu ses titreşimlerinden faydalanarak doğal taşlar arındırabilir. Bunun için yüksek ses gereklidir. Bilhassa büyük ya da taşınması zor olan doğal taşlar için kullanılabilir.
Başka Bir Taş ile Arındırma
Himalaya tuz lambası en kolay doğal taş arındırma yöntemi sunar. Zira Himalaya tuz lambasının yanına doğal taşı koyduğunuzda doğal taşınızı kendi kendine arındırmış olursunuz.
Selenit taşınız var ise doğal taşınızı selenit taşının yanına koyarak arınmasını sağlayabilir, negatif enerjilerden temizleyebilirsiniz.
Kendi kendini temizleyen taşlar dışında diğer taşları temizleme özelliğine sahip Saydam Kuvars ve Karnelyan gibi taşlar da vardır.
Esmer Pirinç
Bir kaba doldurduğunuz esmer pirinç içine doğal taşınızı gömüp 1 gün bekleterek negatif enerjilerden arındırabilirsiniz.
Doğal Taşlar Neden Arındırılmalı?
İnsanoğlu çok eski çağlardan beri doğal taşların nimetlerinden faydalanmaktadır. Özellikle şifacılık alanında doğal taşların sık sık kullanıldığı bilinmektedir. Doğal taşlar, etrafa yaydıkları enerji ile insan zihni ve bedeni üzerinde pek çok olumlu etkiye sahiptir. Ancak doğal taşlar, siz onları satın alana kadar bir çok farklı enerji ile etkileşim altına girer.
Doğal taş aldım ne yapmalıyım? diyorsanız elbette ilk yapmanız gereken doğal taşınızı negatif enerjilerden arındırmaktır.
Salınım hızı adı verilen titreşim üreten doğal taşlar çevresine enerji yayar. Bu enerji temas edilen kişiye de etki eder. Ancak doğal taşlardaki enerji birikimi bazen gerekenden fazla oranda olabilir ve bu da salınım hızı denilen doğal titreşimi bozabilir, negatif enerji yüklenmiş olabilir. İşte tam da bu nedenle doğal taşların temizlenip fazla enerjinin yayılıp arındırılması gerekmektedir. Hem bulundukları yerin hem de ona temas eden kişilerin enerjisini taşıyabildikleri için doğal taşlar kişiler tarafından kullanılmadan önce arındırılmalı, temizlenmelidir. Sonrasında belli aralıklarla doğal taşlar temizlenmeye devam edilmelidir.